SLÁGER FM

Csütörtökön mutatták be a Ternovszky Béla rendezésében, Nepp József forgatókönyvéből készült 1986-os rajzfilm, a Macskafogó digitálisan felújított verzióját. A Grabowsky, Safranek, Mr. Teufel, Gatto és a többiek kalandjait bemutató mozi a magyar film- és animációtörténet egyik legjelentősebb alkotása, nem véletlen, hogy a mai napig rengeteg rajongója van. A ráncfelvarrás apropóján felhívtuk a rendezőt Ternovszky Bélát.

A Macskafofó egyébként nem először került újra moziba, két évvel ezelőtt, a film bemutatójának harmincadik évfordulóján is levetítették a Toldi moziban, ott volt a rendező, Ternovszky Béla, Haumann Péter, Safranek szinkronhangja, és még több más alkotó. A Macskafogót most, két évvel később, azonban számos budapesti és vidéki mozi is a műsorára tűzi, nem csupán egy egyszeri vetítésről van szó.

Harminckét évvel a bemutatása után ismét mozikba kerül a Macskafogó, a rajzfilm, amiből idézgetni óriási része a magyar identitásnak. Hallgatóink segítségével összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket is, amik a következők:

Safranek, maga nem szeret engem... - Én. Szeretem. Önt. Uram.

Megenni? Nem, csak kiszívni szép piros vérét...Vagy: Ma is konzerv vért iszunk....

Nyomja meg a piros gombot, és nyugodjék békében...

Mi történt magával, Safranek? Borotválkozás közben megvágtam magam, uram. Na, de a keze, Safranek! Abban volt a borotva.

Én vezettem, azt mond meg, én vezettem?

Vedd át Billy, én whiskeyt reggeliztem..

Safranek, üdvözlöm a kedves feleségét! Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él.

Helyes a beosztott szeresse főnökét ez cégünk egyik alap elve.