SLÁGER FM

Nem kelt el Harrison Ford Han Solo szerepéhez viselt dzsekije, de Indiana Jonesként hordott kalapjáért 320 ezer fontot (116 millió forintot) fizetett egy gyűjtő a csütörtöki londoni árverésen, ahol számos egyéb filmes relikviára is lehetett licitálni.

A kék-szürke dzsekit, amelyet Harrison Ford a Star Wars űreposz A birodalom visszavág című epizódjában viselt, a londoni aukció egyik fénypontjának szánták. Az előzetes becslések alapján 500 ezer - egymillió font (180-361 millió forint) közötti árat reméltek érte a szervezők.

A licitálás azonban 450 ezer fontnál (162 millió forintnál) megrekedt, vagyis nem érte el a minimálisan elvárt félmillió fontot. Az aukciót rendező Prop Store közleménye szerint viszont az ikonikus darabra az árverés után máris több ajánlatot kaptak.

A londoni és Los Angeles-i központú Prop Store 150 filmből és tévés produkcióból több mint 600 filmes relikviát bocsátott árverésre. Köztük szerepelt több Star Wars-film jelmeze és kelléke is. Anakin Skywalker fénykardja, amelyet A Sithek bosszúja című részben láthattak a nézők, 110 ezer fontot (40 millió forintot) ért egy vásárlónak.

Az aukción Harrison Ford kalapja, amelyet Az elveszett ereklyék fosztogatói című Indiana Jones-filmben hordott, 320 ezer fontért (116 millió forintért) cserélt gazdát. A Vissza a jövőbe II. egy relikviáját, Michael J. Fox légdeszkáját 30 ezer fontért (11 millió forintért) vette meg egy licitáló.

MTI