SLÁGER FM

Huszonnégy ország negyvennyolc rövidfilmje fog versenyezni a marosvásárhelyi 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nagydíjáért - közölték szerdán a szervezők.

A november 7. és 11. között Marosvásárhelyen megszervezendő fesztiválra a szeptember 20-i határidőig hetven országból 1050 alkotást - 624 kisjátékfilmet, 159 dokumentumfilmet, 147 animációt és 120 kísérleti filmet - neveztek. Az előzsűri végül 29 kisjátékfilmet, 13 animációt, 5 kísérleti filmet és egy dokumentumfilmet válogatott be a versenyprogramba.

A válogatást végző grémium tagja volt Ármeán Otília kommunikációkutató, Durst György producer, Hartyándi Jenő, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság bukaresti vizuális művész, Schneider Tibor filmrendező, valamint Marcel Tintar film- és színházi rendező.

A marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Románia legrégebbi filmes seregszemléje, amely rendszerváltozás óta megszakítás nélkül létezik. A helyi Kultúrpalotában évente megszervezett esemény alapvető célkitűzése, hogy bemutassa a legfrissebb román és magyar filmeket az erdélyi közönségnek.

MTI