TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Dupla koncertet tart október 22-én hétfőn a Budapest Bár a Müpában. A délutáni és az esti fellépésen Udvaros Dorottya lesz a vendég a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.


Dupla koncertet tart október 22-én hétfőn a Budapest Bár a Müpában. A délutáni és az esti fellépésen Udvaros Dorottya lesz a vendég a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.


A Budapest Bárt sajátos és merész feldolgozásaiban abból a dalkincsből válogat, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Maguk is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám szerepel. A koncerteken immár tíz album anyagából válogatnak - szerepel a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott ajánlóban.


A zenekar tavaly decemberben ünnepelte tizedik születésnapját. A Best of című lemezzel összefoglalták a múltat, Budapest című anyagukon pedig, amely a főváros előtt tiszteleg, számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok.


A Budapest Bár az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világába visszanyúló dalok cigányzenei feldolgozásával vált népszerűvé. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel működik. Az ismert dalokat cigányzenei alapokon, dzsessz, pop, rock, klezmer és számos más zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra, egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait megteremtve.


A Budapest Bár zenekarban Farkas Róbert (hegedű, brácsa, gitár, ukulele), Farkas Mihály (cimbalom), Farkas Richárd (nagybőgő), Ökrös Károly (harmonika, zongora) és Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) szerepel, a produkció énekese Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián és Tóth Vera.


A produkció több mint tízéves fennállása alatt csaknem háromszáz dalt dolgozott fel Farkas Róbert hangszerelésében. Az öttagú cigányzenekar a pop-rockéletből érkezett énekes szólistáival mintegy nyolcszáz koncertet adott. Az eddigi lemezek: Volume 1 (2007), Tánc (2009), Zene (2010), Hoppá! (2011), Szerdán tavasz lesz (2014), Húszezer éjszakás kaland (2014), Délutáni csókok (2014), Klezmer (2015), Ünnep (2016), 10 - Best of Budapest Bár (2017), Budapest - Volume 7 (2017).

MTI