SLÁGER FM

A Kossuth- és Liszt Ferenc díjas előadóművész-zeneszerző most először vallott arról az időszakról, ami élete egyik legküzdelmesebbje volt.

Több tucatnyi dal, dalszöveg és megannyi színdarab fűződik Dés László nevéhez, akinek legutóbbi szerzeménye a Pál utcai fiúk is sikert sikerre halmoz. Már a kétszázadik előadáson is túl vannak, míg a legnagyobb videomegosztó portálon a színdarab főcímdala a hétmilliós megtekintésen felül tart. Dés László óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy ezen a klasszikuson dolgozhatott.

„Geszti Péternek jelezték a jogutódok, hogy engedélyezik a zenés darab készítését. Előtte nem engedték, így nem született addig ilyen verzió. Péter felhívott ezzel, én pedig azonnal félretettem minden munkámat, hiszen ez egy nagy lehetőség, amit nagyon jól kellett megcsinálni” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Dés László, akinek nem ment a munka zökkenőmentesen.

„Egy-két bukás után már megtanultam, hogy a munkát mindig nekem kell kezdeni. Ilyenkor mindig az az első, hogy megtaláljam milyen szituációban hangzik el a dal. Ahogy Csónakos azt mondja, hogy „Itt leszek!”. Ez a jelenet ment a fejemben és egyszer csak elindult egy egyszerű gitár akkordra az egész, de előtte fél évet le voltam bénulva, mert nem találtam a megoldást. Megírtam a jelentsort, aztán ahhoz készült egy zenei tükör. Ezután jöhet minden más, az író, a dramaturg, de ezt a munkafolyamatot nem adom ki a kezemből. Ezzel sokszor eltöltök akár egy évet is. Mikor ez kialakul, akkor kezdek neki a zeneszerzésnek” – mondta a Sláger Kultban Dés László.