SLÁGER FM

A Vészhelyzet után húsz évvel George Clooney újra televíziós sorozatban játszik: az Oscar-díjas amerikai színész Joseph Heller A 22-es csapdája című világhírű regénye nyomán készült hatrészes szériával tér vissza májusban a televízió képernyőjére.


A Sziriána, a Gravitáció és a Műkincsvadászok című filmek sztárja vezető producerként és két epizód erejéig rendezőként is részt vett a Hulu amerikai streaming szolgáltató számára készített tévésorozat munkálataiban.


Clooney szerint a hatrészes minisorozat remek módja volt az 1961-ben megjelent szatirikus regény feldolgozásának. "Egy ilyen összetett történetet nehéz elmesélni egy kétórás mozifilmben" - mondta el a színész kedd este, a széria Los Angeles-i premierjén.


A második világháború idején játszódó A 22-es csapdájának főhőse egy amerikai katona, Yossarian, aki le akar szerelni, de kénytelen rájönni, hogy a hadsereg bürokráciája ellen nem győzhet. Csak akkor szabadulhatna, ha bolondnak nyilvánítják: ha őrült, akkor le lehet szerelni, csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető. És ezzel be is zárult a csapda.


Az 58 éves Clooney Scheisskopf hadnagyot játssza a sorozatban, a Yossariant alakító Christopher Abbott és a Cathcart ezredest játszó Kyle Chandler partnereként.


Clooney karrierje a televízióban ívelt fel, több sorozatban szerepelt, a kilencvenes évek közepén a Vészhelyzet Ross doktoraként világszerte népszerű lett. A kórházsorozatot 1999-ben hagyta ott, azóta színészként, rendezőként és producerként is nagy tekintélyt vívott ki magának, két Oscar-díjat is kapott, egyiket Az Argo-akció producereként, másikat a Sziriána mellékszereplőjeként.


Forrás: MTI.hu

Fotó: hu.wikipedia.org/wiki/George_Clooney