SLÁGER FM

Eleged van a melóból, beszólt a főnököd, elfogyott a kávé? Sokan ilyenkor olyan idegesek, hogy legszívesebben törnének, zúznának. Na, de hol lehet ezt megtenni anélkül, hogy kivetne a társadalom?


A Sláger Reggelben Petra és a fiúk arról beszélgettek ma, hogy New Yorkban bokszzsákokat tettek ki az utcákon, hogy bárki levezethesse feszültségét.


Az idei New York-i Designhét keretében Manhattenben több tucat nyilvános boxzsákot helyeztek ki, hogy a nagyvárosi stressztől elgyötört nép úgy vezethesse le frusztrációját, hogy azzal senkinek se ártson, semmiben ne tegyen kárt.


A jómadarak sporttal, Petra és Csabi zenével, míg hallgatóink kiabálással vezetik le a feszültséget, derült ki az adásból, pedig a stressz oldásának egyik módja: járjunk mezítláb. Nézzük meg a gyerekeket, teljesen természetesen szaladnak a földön, s nem izgatja őket, hogy a kavicsok nyomják a talpukat. S ami még fontosabb, rengeteg fölös energiától megszabadulnak meg a futkározás révén.


A stressz kezelés másik módja: Nagy mennyiségű beszéd, ugyanis az emberi energialevezetés egyik igen gyakori formája a folyamatos beszéd. Ez inkább nőknél gyakori, amikor az élet apró-cseprő dolgait a barátnők megbeszélik egymással, kiadva a helyzetekből adódó feszültséget.