SLÁGER FM

A Sláger Reggel műsorvezetői csütörtökön arról beszélgettek, milyen hátrányos megkülönböztetés érte őket munkájuk során: Növényi Norbertet a tetoválása, Abaházi Csabát pedig fülbevalója miatt érték atrocitások. A műsorvezetők a rádióban kiálltak amellett, hogy egyedül a teljesítménynek és a kedvességnek kellene számítania a munkahelyen, nem a külsőségeknek. Majd este a téma apropóján felbuzdulva a két sportolóból lett műsorvezető, új tetoválást készíttetett a Sziget Fesztiválon.

Olvasói levélre reagáltak a Sláger FM műsorvezetői csütörtök reggel: egy fiatal lány megírta, hogy közgazdasági diplomával a zsebében hiába vesz részt egymás után állásinterjúkon, sehova nem veszik fel, feltételezése szerint az arcpiercingjei és egészkaros tetoválása miatt.

„Ma már bevett, hogy piercinget vagy tetoválást viselnek a munkavállalók, de sajnos még mindig a külsőségek alapján ítélnek az emberek” – jegyezte meg a levél kapcsán Növényi Norbi, olimpiai bajnok birkózó. Leszögezte, hogy ez nem véletlen, bár ma divat a testékszer vagy testfestés viselete, korábban funkciója volt ezeknek, vallási szimbólumokat, de társadalmi bélyeget is jelentett. „Bár az Y generáció jóval megértőbb az ilyesmivel, mind a mai napig vannak helyek, ahol kiemelten fontosak az efféle külsőségek, pl. bankoknál, közintézményeknél” – szögezte le Norbi, majd bevallotta: hiába csináltatott tetoválást kevésbé feltűnő helyre a testén, őt is érte hátrányos megkülönböztetés emiatt.

Bárdosi Sándornak ugyancsak van tetoválása. A szintén olimpikonból lett műsorvezető bevallotta: nála kifejezetten fontos volt, hogy olyan helyre kerüljön, ahol nem feltűnő, emiatt neki nem származott ebből hátránya. Jóval nagyobb problémát okozott Abaházi Csabának egy kereskedelmi tévénél, hogy fülbevalót viselt: azzal egyszerűen nem engedték, hogy szerepeljen a csatorna reklámplakátjain!

A két jómadár a téma apropóján felbuzdulva új tetoválást varratott magára. Norbi ötlete volt, hogy ezúttal jó látható helyre kerüljenek az alkotások, így az olimpiai bajnok vádlijára egy szerencsét hozó elefánt, míg Bárdosi csuklójára imádott autójának motortípusa lett felütve.