SLÁGER FM

Idén huszonhatodik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe.

A kétnapos rendezvényen 39 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A 32 oldalas gyermeknapi programfüzet 7000 példányát budapesti általános iskolákban és a helyszínen terjesztik a szervezők. Az érdeklődők ezen kívül közel 250 plakátról és újsághirdetésekből is tájékozódhatnak a programokról.

A Gyermekmentő már május 28-án, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. Saját Gyermekszínpadán (Kis Napozórét) Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház és a Réparetekmogyoró Társulat lép fel. Emellett a gyerekek láthatnak katonazenekart, mazsorett bemutatót, interaktív lufihajtogató bohóc show-t, a New Dance World és az Angel Dance tánccsoportokat, valamint a BlinkyBall Kid-Ball csoport bemutatóját.

Május 29-én, vasárnap ugyanitt az Aranyszamár Színház, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttesek lépnek fel. A Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World táncosai is szórakoztatják majd a gyerekeket. Ezen kívül az érdeklődők megnézhetik a La Vision artistaduó produkcióját, valamint meghallgathatják László Attila koncertjét.

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben fekvő füves terület – az úgynevezett Napozórét – két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 29-én, vasárnap az európai és távolabbi kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket.

Részletes program itt olvasható: www.gyermekmento.hu

A Sláger FM honlapjának családi ajánlatai között több, gyermeknapi programot is találnak!