SLÁGER FM


Ron Howard, John Travolta és Ethan Coen is az október 17-én megnyíló 14. Római Filmfesztivál vendége lesz. A nemzetközi mustrán 17 film verseng a Marcus Aurelius-díjért - mondta el pénteken római sajtóértekezletén a fesztiváligazgató, Antonio Monda.


A tizenegy napos filmfesztiválon 25 ország 33 produkcióját vetítik. A nyitófilm Martin Scorsese gengsztereposza, a The Irishman lesz. A programban szerepel még Renée Zellwegerrel a főszerepben a Judy Garlandról szóló Judy című életrajzi dráma és a brit Peter Cattaneo rendezésében készült Military Wifes, amelyben Kristin Scott Thomas játszik. Ron Howard a Pavarotti című dokumentumfilmjével érkezik az örök városba. A fesztivál közönsége láthatja Werner Herzog Nomad című dokumentumfilmjét, John Travolta pedig The Fanatic című legutóbbi filmjét kíséri el.


A fesztivál versenyprogramjába 17 alkotást válogattak be. A legjobbnak járó Marcus Aurelius-díjat a közönség szavazatai alapján ítélik oda.


A Római Filmfesztivál megerősödött és sikeres, az elmúlt hat évben 30 százalékkal nőtt a közönsége - mondta el az író és egyetemi tanár Monda, aki 2015-ben vette át a filmfesztivál vezetését, és 2020-ig tölti be tisztségét.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com