SLÁGER FM

Akár a 8 ezer font (3,1 millió forint) leütési árat is elérheti John Lennon egyik kereklencsés napszemüvege, amelyre a Sothebys aukciósház decemberi internetes árverésén licitálhatnak az érdeklődők.


A Lennon védjegyének számító szemüveget Alan Herring bocsátja árverésre, aki Ringo Starr és George Harrison sofőrje volt az 1960-as évek végén.


"1968 nyarán felvettem Johnt, Ringót és George-ot Ringo Mercedes-ével, hogy elvigyem őket az irodába. Amikor John kiszállt az autóból, észrevettem, hogy a hátsó ülésen hagyta a napszemüvegét, amelynek az egyik lencséje és az egyik szára elengedett" - idézte Herringet a Sothebys internetes oldala. Hozzátette: "megkérdeztem Johnt, hogy szeretné-e, hogy megcsináltassam neki. Azt mondta, ne aggódjak, csak a külcsín miatt van".


A vintage napszemüveget a Beatles együtteshez kötődő több másik emléktárggyal, köztük egy Ringo Starrnak adott 1969. április 25-i londoni parkolócédulával együtt fogja elárverezni december 6. és 13. között a Sothebys.


A barna színű, gyűrött cédula várhatóan 1500 fontért cserél gazdát, a napszemüveg pedig, amelyet Herring soha nem javíttatott meg, akár a 8 ezer font leütési árat is elérheti.


A tételek között szerepel még néhány ing, amelyet a gombafejűek viseltek, valamint Harrison gitárja, amelynek árát 60 ezer fontra becsülik.
Forrás: MTI
Fotó: pexels.com