SLÁGER FM

Történetében először bezárt a turisták által kedvelt párizsi Montmartre-on álló Sacré-Coeur bazilika a koronavírus-járvány miatt - közölte az intézmény rektora csütörtökön.

"Ha a franciaországi templomok nyitva is maradnak, a montmartre-i Sacré-Coeur bazilika bezárja kapuit" - tudatta közleményében Jean Laverton.

"A bazilika fontos egyházi épület, de egyben az egyik leglátogatottabb párizsi műemlék is. A kormány legutóbbi utasításai és a szigorú elkülönítés szükségességének megfelelően ezek a műemlékek zárva tartanak a nagyközönség előtt" - tette hozzá.

A bazilika, amelynek az építését 1914-ben fejezték be, most első ízben zár be - hangsúlyozta Jean Laverton, aki "távimára" szólította fel a híveket.

A franciaországi templomokat nem zárták be, de a kormány honlapja szerint 20 embernél több nem tartózkodhat egyidejűleg egy imahelyen.

Semmilyen misét nem szabad gyülekezet jelenlétében bemutatni, bármekkora is legyen - közölte kedden a Francia Püspöki Konferencia. Sok szentmisét a katolikus média közreműködésével, illetve a közösségi hálón közvetítenek.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com