SLÁGER FM

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.





Hozzávalók 4 személyre:


3 kápiapaprika


2 padlizsán


3 cukkini


6 ek. olívaolaj


10 dkg ricotta


2 ek pesztó


1 marék fenyőmag


4 db kacsamell


bazsalikomlevél a díszítéshez





Elkészítés:


1. A paprikát grillen vagy forró sütőben feketére megsütjük, 10 percre letakarjuk, kimagozzuk, és lehúzzuk a héját.


2. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és olívaolajon megsütjük mindkét oldalukat. A ricottát összekeverjük a pesztóval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.


3. A tekercsekhez padlizsánszeletet teszünk alulra, rákenünk a pesztós ricottából, rátesszük a cukkiniszeletet, újabb réteg krém következik, majd a paprika és krém, végül feltekerjük, összetűzzük. Pirított fenyőmaggal megszórjuk a tekercseket.


4. A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé forró serpenyőbe tesszük, és zsírjára sütjük. Ekkor megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalát is. Hőálló tálba áttesszük, és fóliával letakarva 5-7 percre 180 °C-os sütőbe toljuk. Miután kivettük, pár percig letakarva pihentetjük. Ferdén vékony szeletekre vágjuk, a zöldségtekercsekkel tálaljuk.





Munka: kb. 35 perc


Fogyasztható: kb. 45 perc múlva


1 adag: 615 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!





Forrás, fotó: RAS/Recepttár