TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bundázott spárga

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg fehér spárga
1 tk. cukor
10 dkg reszelt parmezán
3 tojás
5 ek. liszt
5 dl olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
2 marék rukola
8 szem eper

Elkészítés:
1. A spárgát alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a fás végét és enyhén sós vízben a cukorral 7 percig főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük.
2. A parmezánt és a tojásokat elkeverjük 4 evőkanál liszttel, sózzuk, borsozzuk. A spárgákat egyenként először lisztbe, majd a tojásos masszába forgatjuk és felhevített bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük, rukkolával és friss eperrel tálaljuk. Készíthetünk hozzá különleges mártogatós is!

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 480 kcal

Epres mártogatós
Megtisztítunk, felaprítunk 2 szál újhagymát, 10 dkg epret, 2 konzerv őszibarackkal apró darabokra vágjuk. Simára keverünk 6 ek. olívaolajat, 1 ek. édes mustárt és 3 ek. ecetet, hozzáadjuk a barackot, az epret és az újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a spárgához kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár