TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Édes epres omlett

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg eper
5 dkg vaj + a sütéshez
4 tojás
1 ek. porcukor + a szóráshoz
2 ek. liszt

Elkészítés:
1. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szárakat eltávolítjuk, a gyümölcsöt felszeleteljük.
2. A vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját előbb a porcukorral, majd az olvadt vajjal és a liszttel kikeverjük. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan, több adagban a sárgájás keverékhez adjuk.
3. Serpenyőben, kevés vajon, a masszából palacsintákat sütünk (ebből a mennyiségből 4 db lesz) úgy, hogy az alja megbarnuljon, a közepe folyós maradjon.
4. Rászórjuk a felszeletelt epret, még a serpenyőben félbehajtjuk, és kis ideig tovább sütjük. Tányérra csúsztatva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
1 adag: 260 kcal


Fotó: RAS / Recepttár