TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csirkemelltekercs paradicsomos borsóval

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg paradicsom
10 dkg zsenge borsóhüvely
40 dkg borsó (tisztított súly)
4 szál zöldhagyma
4 csirkemellfilé
4 hajszálvékony szelet szárított sonka
2 ek. olaj
2 ek. vaj
1 ek. felaprított petrezselyem
1 dl paradicsom-ivólé

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomok húsát kockára vágjuk. A borsóhüvelyeket forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd kivesszük, és lehűtjük. A hagymát gorombára vágjuk.
2. A húst megmossuk, leszárítjuk. Lapjánál majdnem teljesen átvágjuk, majd kinyitjuk a szeletet. (Így szép nagy szeleteket kapunk.) Kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, ráteszünk 1-1 szelet sonkát. Feltekerjük, a tekercset 4 részre szeleteljük. A kapott szeletkéket keresztben kisebb hurkapálcákra felhúzzuk, és a felforrósított olajon kíméletesen megsütjük.
3. A körethez a felforrósított vajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a borsót, és a darabokra vágott borsóhüvelyt. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet aláöntve 5 percig pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a petrezselymet. 5 perc alatt összepároljuk. A sült hússzeletekkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 395 kcal

Fotó: RAS / Recepttár