TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kapros cukkinikrémleves pirított csirkemájjal

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 zsenge cukkini
1 cs. friss kapor
4 ek. olívaolaj
2 ek. liszt
8 dl zöldségleves
A levesbetéthez:
15 dkg tisztított csirkemáj
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a cukkinit megmossuk, kisebb darabokra aprítjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és kicsi kockákra daraboljuk.
2. Mélyebb edényben, a forró olívaolajon a hagymákat és a cukkinit a megfuttatjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt sóval, a kaporral ízesítjük és közepes tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
3. Közben a levesbetéthez, az előkészített csirkemájat serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk, hogy a közepe rózsaszín maradjon és sóval, őrölt borssal ízesítjük (1-2 perc).
4. Tálaláskor a forró levest tányérokba vagy csészékbe szedjük, megszórjuk a pirított csirkemájkockákkal. A maradék májat külön tálkában kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 212 kcal


Fotó: RAS / Recepttár