TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:

4 piros héjú alma
1 citrom
1 rúd vanília
3 ek. cukor
6 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 dl (kókusz)tejszín
A díszítéshez:
2 ek. mandulaforgács
2,5 dl (kókusz)tejszín
1 ek. málnaszörp

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és csíkokra vágjuk. A citromot megmossuk,
leszárítjuk, a felének a héját lereszeljük, a másik felét felkarikázzuk. A vaníliarudat
hosszában félbevágjuk, pépjét kikaparjuk. Az almát 5-6 dl vízben feltesszük főni a
cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliapéppel, és a teatojásba zárt fahéjjal és a
szegfűszeggel.

2. Amikor az alma megfőtt (kb. 15 perc), a teatojást kiemeljük, és a gyümölcsöt
turmixban pürésítjük. A főzőkrémet a levesbe öntjük, és kevergetve összeforraljuk.
Hagyjuk langyosra hűlni.

3. Tálalás előtt a mandulát bevonatos, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk. A tejszínt
felverjük, a málnaszörppel színezzük, habzsákba szedjük. A levest mély tányérokba
kanalazzuk, rányomjuk a habot, megszórjuk a mandulával és azonnal tálaljuk.

Recept/fotó: RAS / Recepttár