TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:

4 egyforma csirkemellfilé
20 dkg fekete szeder
1 ág rozmaring
1 kis cs. petrezselyem
4 ek. olívaolaj
A körethez:
60 dkg apróbb burgonya
4 ek. olaj

Elkészítés:

1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, hegyes éles késsel felszúrjuk. A szedret
leöblítjük. A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk. A körethez a
burgonyát alaposan megmossuk (meg is hámozhatjuk), majd 8-10 perc alatt előfőzzük,
leszűrjük.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az előkészített csirkemelleket megtöltjük a szederrel,
sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel ízesítjük, és 1-1 nagyobb alufólia darab
közepére tesszük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, becsomagoljuk a fóliába és a sütőben
25-30 perc alatt megsütjük.

3. A burgonyát karikákra szeleteljük, mini nyársakra húzzuk, tepsibe tesszük, sózzuk,
meglocsoljuk az olajjal, és hús mellett a sütőben megsütjük. Tálaláskor a
csirkemelleket óvatosan kicsomagoljuk, félbevágjuk. A burgonyanyársakat tányérra
tesszük, mellé fektetjük a húst, és meglocsoljuk a fóliában összegyűlt szaftjával.

Recept/fotó: RAS / Recepttár