TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg barack
2 ek. barna cukor
2 ág rozmaring + a díszítéshez
1 citrom
5 dl görög joghurt
3 lapzselatin

Elkészítés:

1. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. Kisebb lábosba
tesszük a barackot a barna cukorral és a rozmaringágakkal együtt. Néhány perc alatt lekvárt
főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A rozmaringot kidobjuk.

2. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kicsavarjuk. A joghurtot
elkeverjük a porcukorral, a citrom héjával. A lapzselatint beáztatjuk, ha megpuhult,
kinyomkodjuk, és a citromlében melegítve felolvasztjuk. elkeverjük 1-2 kanál joghurttal,
majd a joghurt egészében eldolgozzuk.

3. Előkészítünk 4 vastagabb falu poharat. Alulra kerül egy réteg baracklekvár, mehet rá a
joghurt, majd még egy réteg barack. Hűtőben 3-4 órát hűtjük. Rozmaringbóbitával díszítve
kínáljuk.

Tipp:
Használhatunk sárga- vagy őszibarackot, sőt akár nektarint. Ha ez utóbbit választjuk,
készíthetjük a krémet bazsalikommal is.

Recept/fotó: RAS / Recepttár