TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkecombfilé (felső)
4 szál rozmaring (friss)
10 dkg bacon
2 fej lila hagyma
3 nyári savanykás alma
50 dkg sárgarépa
8 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1 A combfiléket sózzuk, borsozzuk. Egy-egy rozmaringdarabbal baconbe csavarjuk őket egyenként.
2 A lila hagymát és az almát megtisztítjuk, felcikkezzük. A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Egy kb. 24x30 cm-es tepsibe olívaolajat csurgatunk, majd beletesszük a répákat, az alma-, és hagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a baconbe csavart combfiléket is. Ráhúzzuk a rozmaring szálakról a maradék leveleket, meglocsoljuk a tetejét is olívaolajjal, és öntünk rá kb. 1 dl vizet.
3 Alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.


Munka: kb. 30 perc
1 adag: 430 kcal


Fotó: RAS / Recepttár