TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 12 szelethez:
20 dkg rövid szemű rizs
4 dl tej
15 dkg kristálycukor
4 tojássárgája
2 ek. vaj (az edény kikenéséhez)
50 dkg sárgabarack
A tetejére
4 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor

Elkészítés:
1. A rizst a tejben, egy csipet sóval megfőzzük. Amikor a rizs megfőtt, a tűzről levesszük. Belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját.
2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy kerek tűzálló tálat vajjal kikenjük. A tálba szedjük a rizst, közepén kissé púposan, mint egy kupola.
3. A barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, kirakjuk vele a torta tetejét. Betoljuk a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
4. Közben a tetejére a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, mikor már kemény, akkor adagoljuk hozzá kanalanként a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Az elősütött rizstortát kivesszük a sütőből, a tetején elegyengetjük vagy habzsákból rányomjuk a habot. Kb. 20 percig sütjük tovább, amíg kissé megbarnul a tojáshab a tetején.

Munka: kb. 45 perc
1 szelet: 275 kcal


Fotó: RAS / Recepttár