TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg bulgur
1 kígyóuborka
30 dkg görögdinnye, héj nélkül
1 cs. petrezselyem
40 dkg grillezhető sajt (pl. halloumi)
2-3 ek. olívaolaj
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A bulgurt forrásban lévő, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt készre főzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Ezt előző nap is elkészíthetjük.
2. Az uborkát megmossuk és felkockázzuk. A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk. A bulgurt összekeverjük az uborkával, a dinnyével, a petrezselyemmel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanálnyi citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal.
3. A sajtot 4 egyforma szeletre, vagy vékonyabb hasábokra vágjuk. Bevonatos serpenyőben, a forró olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt készre sütjük és a salátával azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
1 adag: 490 kcal


Fotó: RAS / Recepttár