TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
1 mk. só
1 csomag szárított élesztő (3,5g)
2 ek. olívaolaj

A feltéthez:
4 sárga húsú zöldpaprika
4 nagyobb paradicsom
1 dl olívaolaj
25 dkg juhsajt

Elkészítés:
1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük.
2. Közben a feltéthez a paprikákat megmossuk, kimagozzuk, karikákra szeleteljük, a paradicsomokat megmossuk, fél karikákra szeljük. A forró olívaolajon az előkészített paprikaszeleteket megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsomszeleteket, és rázogatva, kicsit összepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük, és egyenletesen rászedjük, a pirított paradicsomos paprikát. Végül meglocsoljuk az olajával, rámorzsoljuk a juhsajtot és a sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Forrón nagyobb darabokra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 610 kcal


Fotó: RAS / Recepttár