TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet lazac
1 marék friss zöldfűszer, ízlés szerint összeválogatva
6 nagyobb, kemény húsú paradicsom (pl. lucullus)
3 ek. liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 ek. + bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A lazacot megmossuk, leszárítjuk, a szálkákat, ha vannak, csipesszel eltávolítjuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk. A halat sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel vastagon megszórjuk, és letakarva 3 órát a hűtőben állni hagyjuk.
2. A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, 2-3 cent vastag karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórhatjuk még felaprított oregánóval is. Duplán panírozzuk: a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában, újra tojásban, majd újra zsemlemorzsában.
3. A lazacot serpenyőben kevés olajon kb. 10 perc alatt megsütjük, közben megfordítjuk, majd félretesszük. A panírozott paradicsomokat bő, forró olajban 5-6 perc alatt megsütjük, papírtörlőre szedjük. A lazaccal együtt azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 490 kcal


Fotó: RAS / Recepttár