TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A sóban sütés az egyik legegyszerűbb és legjobb módja a halak elkészítésének.

Hozzávalók 4 személyre:
4 db aranydurbincs, tengeri süllő vagy más egész tengeri hal
3 tojásfehérje
1 kg tengeri só
1 citrom
1 nagy csokor vegyes friss zöldfűszer
A körethez:
25 dkg durum spagetti
6 szelet toastkenyér
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
4 ág kakukkfű
1 marék rukola

Elkészítés:
1. A halat megtisztítjuk, megmossuk (halüregét is). A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéket picit felverjük, hozzáadjuk a durva szemű sót, összekeverjük. Harmadát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, ráfektetjük a halakat. A citromot cikkekre vágom, a hal üregébe töltjük a zöldfűszerekkel együtt, majd befedjük a maradék sóval. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
2. Közben a körethez vizet forralunk a tésztafőzéshez, majd a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A kenyeret mixerben morzsásra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a morzsát is, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a spagettit és a rukolát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
3. A halról a megkeményedett sókérget óvatosan feltörjük, kiemeljük, és a morzsás spagettivel és zöldsalátával tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc
1 adag: 680 kcal


Fotó: Recepttár / RAS