TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kakaópor
2 tojás
15 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
5 ml rum(aroma)
1,5 dl víz
A zseléhez:
50 dkg sárgabaracklekvár
1 cs. (10 g) zselatin
3 db levendula virága
A krémhez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
5 dl habtejszín
2 tk. vaníliapaszta
A tetejére:
20 ml habtejszín
1 csipet fahéj
2 dkg étcsokoládé
1 őszibarack

Elkészítés
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, a sütőporral és a vaníliás cukorral és a kakaóporral. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a rumaromát és a száraz lisztkeveréket, végül a vizet. A masszát egy kivajazott-lisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk, kb. 40 percig sütjük. Ha kész (tűpróbával ellenőrizzük), a formában hagyjuk hűlni.
2. Ha kész a piskóta, elkészítjük a barackzselét. A lekvárt simára turmixoljuk, és
felmelegítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd feloldjuk a meleg lekvárban, belemorzsoljuk a levendulát, és a piskótára öntjük. Betesszük a hűtőbe 1 órára.
3. A krémhez a túrót simára keverjük a cukrokkal. A tejszínt kemény habbá verjük, néhány evőkanyálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit a túróhoz forgatjuk. Rásimítjuk a lehűlt zselére, és tovább hűtjük.
4. A habtejszínt felmelegítjük a fahéjjal, és felolvasztjuk benne a csokit. A túrókrémre öntjük, és megint hűtjük 1 órát minimum (egy éjszakán át a legjobb). Tálaláskor a félretett tejszínhabot habzsákba töltjük, és habrózsákkal, valamint barackszeletekkel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
1 szelet: 550 kcal


Recept-fotó: RAS / Recepttár