TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Július 26-án 20 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, Demeter Szilárd és Petrik Andrea színművésznő lesz a Sláger Téma vendége.

Demeter Szilárd Tempetőfiként már lassan két évtizede ismert íróként. Az Előretolt Helyőrség kolozsvári műhelyéből induló irodalmár 2018 óta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Az irodalom, a könyvpiac megújítása, a magyar szerzők nemzetközi- és hazai karrierjének menedzselése mellett nemrégiben feladatául kapta a magyar popzene reformját is. Miniszteri biztosként szakértői csapatával kidolgozták a Magyar Könnyűzenei Stratégiát. Ennek hét pillérében az életpályamodelltől, a vidéki és határon túli zenei műhelyek helyzetbe hozásán át a könnyűzene oktatásáig a szakmai évtizedek óta halogatott változásai szerepelnek. A Loyal zenekarával épp lemezbemutató koncertre készülő Demeter Szilárdtól a vasárnapi adásban még arra a kérdésre is választ kapunk, hogy vajon egy újabb magyar irodalmi Nobel-díjnak vagy egy honi előadó által kiérdemelt könnyűzenei Grammy-díjnak örülne-e jobban a következő 5-10 év eredményeinek visszacsatolásaképp.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Petrik Andrea lesz a vendég. A vajdasági születésű Petrik Andrea nem a klasszikus színházi közegben nőtt fel. Elsőre el is utasították a Színműről, de nem adta fel, hiszen egy gyárban kétkezi munkát vállalva finanszírozta tovább a tanulmányait. Kitartása bizonyítéka, hogy első évadjában az év színésznője díjat kapta a Radnóti Színházban. Hét év után mégis szabadúszó lett. Talán azért, hogy Kincsemre leljen. Az utóbbi harminc év egyik legnézettebb filmje hozta meg számára az országos ismertséget. A napokban pedig a Pesti Balhé című vígjátékkal debütál a mozikban. A pandémia utáni első premierfilm a Másnaposok és az Oceans Eleven hollywoodi mozik világát idézi. Petrik Andrea még azt is elárulja, hogy élete legfontosabb szerepe, az anyaság mellett mikor térhet vissza a színpadra, hiszen tavaly ősszel várandós kismamaként köszönt el tőle, immáron a Vígszínház társulatától.

22 órától a Sláger Téma Extra adásában pedig a Rácz Gergővel készült beszélgetés lesz újra hallható. Aki lassan negyedszázada, hogy berobbant a VIP együttessel. Karrierje során háromszor volt már érdekelt az Eurovíziós Dalfesztiválon is. A 2006-ban debütált szólólemeze, a Bennünk a világ óta dalszerzőként is egyre többet hallottunk róla. Csézy és Wolf Kati mellett Kocsis Tibornak, a Vastag tesóknak és Tabáni Istvánnak is írt dalokat. A háromszoros Fonogram-díjas Rácz Gergő 2020-ban gondolt egy nagyot, Orsovai Renivel duettben minden értelemben visszatért a színpadra. Sőt, meg is nyerte az idei A Dal döntőjét. Hogy a Mostantól nem egyslágeres siker lesz, arra bizonyíték, hogy huszonnégy héten át vezette a hazai rádiós játszási slágerlistát. A húszmillió videómegtekintéssel bíró dalnak pedig már itt a folytatása, az Aha. Hogy Rácz Gergő marad-e a színpadon vagy újra a háttérből segíti a tehetségeket slágerlistás dalok szerzőjeként, arra is választ kaphatunk, de előzetesen annyit, a ter

2020. július 26-án 21-24 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Demeter Szilárddal, Petrik Andreával, Rácz Gergővel, valamint a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!