TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg szeletelt mandula
40 dkg őszibarack
1 mk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, összekeverjük. (Gyorsan dolgozzuk, hogy a vaj a kezünk melegétől ne olvadjon meg, mert ez esetben nem lesz kellően omlós a megsült tészta.) Cipóvá gyúrjuk, és 30 perce a fagyasztóba tesszük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a szeletelt mandulát a tepsibe szórjuk, és szárazon, a sütőben aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, a sütőt nem kapcsoljuk ki.
3. Közben a barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, kettévágjuk, húsát cikkekre vágjuk. A tészta felét kis lyukú sajtreszelővel a tepsibe reszeljük, eligazítjuk.
4. A tésztára rátesszük a barackcikkeket, megszórjuk a pirított mandulával, a fahéjjal, és ráreszeljük a maradék vajas tésztát. A sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra vágva tálaljuk. Nyomjunk egy adag tejszínt a tetejére!

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 410 kcal

Tipp:
Ezt a tésztát készíthetjük szilvával, almával, sárgabarackkal is.


Fotó: RAS / Recepttár