TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kevés hozzávalóval nagyon extra ízek

Hozzávalók 4 személyre:
8 alsó csirkecomb
1 tk. morzsolt kakukkfű
3 fej mogyoróhagyma
2 zöldpaprika
2 citrom
3 ek. olaj
10 dkg magozott zöld olajbogyó
10 dkg magozott fekete olajbogyó
2 babérlevél

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfűvel. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikákat és a citromot megmossuk, vékony csíkokra, illetve karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a paprikát, a mogyoróhagymát és az olajbogyókat meg a babérlevelet. Ráhelyezzük a combokat. melléjük pedig a citromkarikákat. Meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt olajjal, és a sütőben 35 percig sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 365 kcal


Fotó: RAS / Recepttár