TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az almás csirkemell igazán izgalmas, pikáns főfogás.

Hozzávalók 4 személyre
2 egész filézett csirkemell
1 cs. vegyes friss zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, zsálya)
5 ek. olívaolaj
5 dkg fenyőmag
2 szem alma
1 nagyobb kínai kel
1 ek. olaj
1 citrom leve
5 dkg mazsola

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tálba fektetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a húsra öntjük, jól összeforgatjuk, letakarjuk. Kb. 30 percig állni hagyjuk.
2. A körethez a fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon aranyszínűre pirítjuk, tálra borítjuk. Az almát és a kínai kel megmossuk, az almát cikkekre vágjuk, a kelt leveleire szedjük.
3. Serpenyőben az olajat felhevítjük, beledobjuk a cikkekre vágott almát és aranybarnára sütjük. Ezután felöntjük a fele citromlével, hozzáadjuk a kínai kelt és a mazsolát. Pár perc alatt összepároljuk, és beletesszük a fenyőmagot.
4. A csirkemelleket kivesszük a pácból, serpenyőben 8-10 perc alatt készre sütjük, közben megforgatjuk. Ha kész, meglocsoljuk a maradék citromlével, az almás kellel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 370 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár