TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem építheti meg tervezett, középkori várak stílusát idéző könyvtárát George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője Santa Fében, mert szomszédai ellenzik azt.

Az új-mexikói város történelmi felügyelő bizottsága kedden utasította el Martin kérvényét az épület magasságának megnövelésével kapcsolatban. A szerző egy tetőteraszt és egy felvonótornyot is akart építtetni a középkori várakhoz hasonló épületben.
Egy helyi lakos elmondta, hogy nem akarnak egy középkori várat a szomszédságukban. "Tekintettel arra, hogy milyen híres Martin úr és a Trónok harca, attól félünk, hogy a környékre özönleni fognak a kincsvadászok és a rajongók" - magyarázta.
A helyi hatóságok idén már egyszer elutasították az író kérvényét arra hivatkozva, hogy az épületnek sem magassága, sem stílusa nem illik a városképbe Santa Fe közepén.
A könyvár tervezője, Alexander Dzurec, az Autotroph Inc. tervezőiroda munkatársa kedden elmondta, hogy a könyvtárban hatalmas irodalmi gyűjtemény és egyéb gyűjtemények kaphatnának helyet.
A szomszédok tiltakozó levelét, amelyet a történelmi bizottságnak juttattak el, több mint 40-en írták alá. Megfogalmazásuk szerint az építész nagyon megküzdött vele, hogy a középkori várat idéző épületet beillessze a Santa Fé-i látképbe, de ez az épület egyszerűen nem való oda, mert házak veszik körül.


Forrás: MTI
Kép: Facebook.com/georgerrmartinofficial