TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vasárnapi mákos, csokis, krémes finomság!

Hozzávalók kb. 30 szelethez:
A tésztához:
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor

A máktöltelékhez:
1 alma
20 dkg darált mák
1 dl forró tej
10 dkg porcukor
1 tk. reszelt citromhéj
1 mk. őrölt fahéj

A kókuszkrémhez:
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg vaj

A vaníliakrémhez:
1/2 l tej
2 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A vajat a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát három egyforma részre vágjuk, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaóport gyúrunk.
2. Az egyik fehér tésztacipót kinyújtjuk 20x30 cm-esre (ekkora tepsit válasszunk), és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. A mákos töltelékhez az almát meghámozzuk, a húsát lereszeljük. A mákot a tejjel leforrázzuk, majd beletesszük a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat. Ezt a masszát simítjuk az első tésztalapra.
4. A második fehér lapot is kinyújtjuk, és a mákos masszára terítjük. A kókuszkrémhez a tojásfehérját habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket, végül a puha vajat is belekeverjük. Ezt a krémet kenjük a második tésztalapra.
5. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. Kinyújtjuk a kakaós tésztalapot, majd a kókuszos krémre tesszük, megszurkáljuk a süteményt villával, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
6. Elkészítjük a tetejére a krémet: a pudingot megfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. A vajat felhabosítjuk, és kanalanként hozzáadjuk a kicsit lehűtött pudingot. Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt süteményt, majd kókuszreszelékkel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 320 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár