TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szerdáig tart a rövidfilm budapesti ünnepe. Nagy érdeklődés övezte a Friss Hús filmfesztivál szakmai programjait, és a vetítéseket is sokan látogatják. A Toldi mozi közönsége maszkban, a távolságtartásra és a rendszeres kézfertőtlenítésre ügyelve, felelősen látogatja az eseményeket. A moziban a hazai filmes és színházi élet hírességei és fontos alakjai is felbukkannak, a külföldi vendégek élő közvetítéseken követik a szakmai programokat.

Ma van a Friss Hús filmfesztivál ötödik napja. Szerdáig még folytatódnak a nemzetközi és magyar rövidfilmeket bemutató vetítések, szerdán 16 órakor lesz a díjkiosztó.

Az elmúlt napokban a pandémia előtti időket idézte a Toldi hangulata: a mozi előtti járdán, az előtérben és a vetítőtermekben is összegyűlt a legújabb filmek és a szakmai programok iránt érdeklődő közönség.

A vetítések jó hangulatban, de a járványügyi előírások maximális figyelembevételével zajlanak: a mozizók maszkot hordanak, és ügyelnek a távolságtartásra. A közönség lelkesen és nagy tapssal fogadja a fesztiválon bemutatkozó magyar filmeket és alkotóikat. Szombat este sor került a cannes-i filmfesztiválra is beválogatott Agapé világpremierjére is, amit hatalmas üdvrivalgás fogadott. A mozi előtt felbukkant a filmben fontos szerepet kapó bicikli is.

A mozi előterében és a Toldi előtti útszakaszon is fesztiválhangulat uralkodik: olyan vendégek látogatnak el a Friss Húsra, mint Enyedi Ildikó, aki a II. évfolyam vizsgafilmjeit bemutató SZFE 6x6 vetítésre jött el, a többszörös díjnyertes animációsfilm-készítő, Bucsi Réka, Lévai Balázs író-műsorvezető és Vajdai Vilmos, a Katona József Színház társulatának tagja.

Szerdáig még folytatódnak a Friss Hús vetítései a magyar verseny, a magyar sci-fi, a nemzetközi válogatás, a gyerekeknek szóló Friss Hús Kids, az Egyes szám első személyben elnevezésű dokumentumfilmes válogatás, illetve a Midnight horrorszekció és az LMBTQ-válogatás blokkjaival.


Forrás: Friss Hús rövidfilmfesztivál PR
Kép: Facebook.com/frisshusbudapest