TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hogy ne legyen unalmas a csirkecomb, tedd izgalmassá fűszerekkel és egy kis fehérborral.

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirke alsócomb
2 piros húsú paprika
2 lila hagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor kakukkfű
12 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
5 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A csirkecombot megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A combokat bekenjük fokhagymával. A paprikát és a hagymát a tepsibe dobjuk, ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldfűszereket. Ráöntjük a bort, az olajat, és alufóliával lefedjük a tepsit. A sütőben kb. 30 percig sütjük.
3. Levesszük a combokról a fóliát, átforgatjuk, és további 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Párolt rizst vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá köretként.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 80 perc múlva
1 adag: 285 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!


Recept: RAS / Recepttár