TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy nap, ami nemcsak a történelmi repülőgépekről, hanem a keleti blokk legismertebb autójáról szól. Járműcsodákkal, élményautózással, Zsiguli szépségversennyel és számos izgalmas programmal készül október 17-én az Aeropark repülőmúzeum együttműködésben a Veterán Zsiguli Egyesülettel.

50 évvel ezelőtt gördültek le az első Ladák a gyártósorról. Az olasz Fiat segítségével készült Zsiguli meghódította a keleti blokk országait. A különböző változatokból 17 millió darabot sikerült eladni, Magyarországon több mint 1 millió példány került forgalomba. A típusnak mind a mai napig óriási a rajongótábora.
A különféle Ladák a repülőtér életében is meghatározóak voltak, évtizedeken át a forgalmi előtér állandó tartozékainak számítottak, különféle földi szolgálatok használták ezeket az autókat a repülőgépek kiszolgálása során.
Ezen a napon több mint félszáz Ladát és Zsigulit láthatnak az érdeklődők a ferihegyi repülőmúzeumban. Magángyűjtők, autószerelők, restaurátorok, rajongók, civil szervezetek, intézmények hozzák el kedvenc járműveiket. Látható lesz a többi között rendőrségi, tűzoltósági, repülőtéri és versenyekre készült Lada is.
Lada Talkshow-val, járműszépségversennyel, felvonulással, élményautózással, autóbemutatókkal, reptérlátogatással, nyitott pilótafülkékkel és mesélő pilótákkal készül erre a napra az Aeropark. Egész hétvégén üzemel a múzeum új A320Neo szimulátora.
A programon kiállított járműveket, valamint a repülőgépek fedélzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség útmutatásai alapján takarítjuk, és folyamatosan fertőtlenítjük. Zárt térben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat egyszerre.


Forrás: Légiközlekedési Kulturális Központ
Kép: Légiközlekedési Kulturális Központ