TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy belga csokoládékészítő-mestert választott meg a világ legjobb cukrászának egy független újságírókból álló zsűri a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet e heti rendezvényén.

A minimalista stílusáról ismert Pierre Marcolini csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak, egy-egy doboz édesség ára a 100 eurót (36 ezer forintot) is meghaladja.
A mesternek negyven boltja van szerte Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Japánban és Kínában.
A díj hétfői átadáskor Marcolini elmondta, hogy úgy tekint az elismerésre, mint a cukrászat és a csokoládé világának megreformálására irányuló "őrült" küldetése igazolására.
Az 56 éves cukrász, aki 25 évvel ezelőtt nyitotta meg első boltját Brüsszelben, hozzátette: reméli, hogy a csokoládé segít némi vigaszt nyújtani az embereknek a koronavírus-járvány idején.
Belgium büszke csokoládékészítési hagyományára azóta, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt, 1912-ben Jean Neuhaus megálmodta a pralinét.
Komoly vetélytársakat jelentenek azonban az ország számára a külföldi csokoládékészítők - Kanadától Malajziáig -, amelyek úgy reklámozzák termékeiket, mint "belga stílusú" vagy "belga recept alapján készült" édességeket.
Belgium több mint 200 csokoládégyárral, valamint kétezernél is több csokoládébolttal, múzeummal, csokoládétematikájú túrával és workshoppal büszkélkedhet.


Forrás: MTI
Kép: Facebook.com/pierremarcolini