TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A lencse egy tipikus újévi alapanyag, de az év bármely részében finom és tápláló ételek készülhetnek vele.

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg lencse
15 dkg sárgarépa
30 dkg paradicsom
20 dkg friss spenót
45 dkg csabai kolbász
4 dl húsleves, kockából

Elkészítés:
1. A lencsét egy-két órára beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
2. A lencsét jól leszűrjük, és lábasba tesszük. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a kolbászt, a répát és a paradicsomot.
3. Az edényt lefedjük és a lencsét kis lángon 1 órát főzzük, majd belekeverjük a friss spenótot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve további 5 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 3 óra múlva
1 adag: 432 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár