TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Készülhet 4 kisebb vagy egy nagyobb torta is belőle!

Hozzávalók 4 darabhoz:
5 tojás
5 ek. cukor
2 ek. liszt
3 ek. pirított darált mandula
A krémhez:
1 ek. méz
2 mandarin
2 dl édesített növényi tejszín
2 ek. pirított darált mandula
A tetejére:
citromfű- vagy mentalevél

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a darált mandulát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, lazán a sárgájás masszához keverjük. Ezután sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, a sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval 8 korongot szaggatunk belőle.
2. A krémhez mézet meglangyosítjuk. A mandarint meghámozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a langyos mézet és a darált mandulát.
3. Négy egyforma, egyadagos desszertgyűrű aljába 1-1 tésztakorongot teszünk, a szélét körberakjuk félbevágott mandaringerezdekkel, beleszedjük a mandulás habot, elsimítjuk, és a tetejére tesszük a másik tésztalapot. Végül finoman megnyomjuk és 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
4. Tálaláskor óvatosan lehúzzuk róluk a fémgyűrűt. A megmaradt krémet csillagcsöves habzsákba szedjük, a tortácskára kis rózsákat nyomunk, citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 510 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár