TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szilveszter után is érdemes lencsét fogyasztani.

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg vörös lencse
2 babérlevél
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 tojás
10 dkg főtt vagy sült csirkehús
1 ek. olívaolaj
10 dkg paradicsompüré
1 mk. fűszerpaprika
1 ek. ecet

Elkészítés:
1. A lencsét megmossuk, lecsepegtetjük és 8 dl forró vízben a babérlevéllel 15 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük. A csirkehúst apróra daraboljuk.
2. Lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, megpirítjuk.
3. A lencséhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet kidobjuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a főtt lencsét a levével együtt, az ecetet meg a paprikadarabokat, megsózzuk, és 5 percig tovább főzzük. Majd a húst is beletesszük, hogy átmelegedjen.
4. A tojást meghámozzuk, kockákra vágjuk. A levesbe szórjuk és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 254 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár