TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pulykacomb kicsit megbolondítva.

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykacombfilé (kicsontozott pulykacomb)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
5 dkg vaj
2 ek. olasz fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
1 ek. napraforgó olaj
2,5 dl alaplé
A körethez:
80 dkg édesburgonya
4 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A combot megmossuk, majd szárazra töröljük, kiterítjük, és sózzuk, borsozzuk. A hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
2. A vajat simára kavarjuk a fokhagymával, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, és a húsra simítjuk, feltekerjük, és a húst konyhacérnával összekötözzük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A felforrósított olajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk. Felöntjük egy kevés levessel, majd a sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük. Közben gyakran kenegessük a szafttal, és ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, a combot csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk a kikapcsolt sütőben kb. 10 percet pihenni. Csak ezután szeleteljük.
4. A maradék levest a sült szafthoz öntjük, sóval, borssal ízesítjük és simára turmixoljuk.
5. A körethez a burgonyát meghámozzuk, rusztikus hasábokra vágjuk, és az olívaolajon, közepes hőfokon serpenyőben megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A húshoz kínáljuk a szafttal együtt.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 670 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár