TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ízletes hús barna sörrel kényeztetve, omlósra sütve

Hozzávalók 4 személyre:
1 hátsó csülök
4 ek mustár
4 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
5 dl barna sör
1 tk. szárított kakukkfű
3 szem burgonya
4 szál répa
2 fej hagyma

Elkészítés:
1. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, a bőrét több helyen bevágjuk a csont mellet.
2. A mustárt kikeverjük 2 ek. olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel és fél dl sörrel. Megkenjük vele a csülköt, és egy nagyobb sütőtálba tesszük, alufóliával lefedjük.
3. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A csülköt 1-1,5 óráig sütjük. közben a maradék sörrel locsolgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, olajjal összeforgatjuk és a majdnem kész csülök köré rendezzük. Még további 30 percig sütjük-pirítjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal


Tipp:
A csülköt főzzük meg félpuhára sóval, borssal, babérlevéllel, fokhagymával ízesített vízben, utána 35-40 perc alatt megsül. A főzőléből pedig finom levest készíthetünk.


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár