A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb és nem is kell velük hosszú órákat tölteni.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulyka- vagy csirkehús (mell, comb)
4 ek. olívaolaj
10 dkg vaj
2 ek citromlé
fél csokor friss oregánó levél
40 dkg fehérbab (konzerv lecsöpögtetve)
10 dkg rukkola
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. Ehhez az ételhez ízléstől függően használhatunk pulyka-, csirkemellet vagy combot is (kifilézve). A húst kevés olívaolajjal bekenjünk, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt, és a csirkehúst oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük. Tányérra tesszük pihenni.
2. Ugyanabba a serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, belecsipkedjük az oregánóleveleket, és hozzáadjuk a fehérbabot – kb. 2 perc alatt összemelegítjük. Nem kell neki sok idő, amikor a vaj már kissé kezd barnulni, karamellizálódni – elkészült.
3. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Az oreganós-vajas babbal tálaljuk, mellé friss rukkola leveleket kínálunk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 715 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár