TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tripla gesztenyés szelet

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A tésztához:
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg tisztított mogyoró
20 dkg vaj
10 dkg cukor
6 tojás
6 dkg liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
50 dkg mascarpone
5 dkg cukor
A tetejére:
25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:
1. Az összes gesztenyemasszát (ha fagyasztott) szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni. A mogyorót aprítóban ledaráljuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 40 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Végül a 25 dkg gesztenyemasszát is beledolgozzuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha átsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
3. Közben a krémhez a mascarponét a cukorral és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A tészta tetejét megkenjük a gesztenyés krémmel.
4. A krém tetejére szintén gesztenyemassza kerül, reszelve vagy krumplinyomóval áttörve. Behűtjük, szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár