TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hidegen-melegen is elbűvöl.

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
80 dkg csirkemellfilé
1 nagy csokor friss petrezselyem
4 ek. tejföl
3 nagy tojás
3 púpos ek. liszt
15 dkg trappista sajt
25 dkg bacon
A körethez:
4 db krumpli
50 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb őzgerincformát (40 cm hosszú) vékonyan kikenünk olajjal. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
2. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a húst, majd a reszelt sajtból 10 dkg-ot.
3. A formát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy az őzgerinc mindkét oldalán túllógjanak, és egy picit fedjék egymást. Belekanalazzuk a tejfölös csirkét. Ráhajtjuk a túllógó szalonnákat, sőt teljesen befedjük a kimaradt rész a maradék szalonnacsíkokkal.
4. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A formát alufóliával lefedjük, és a sütőben 20 percet sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát és további 20 percig pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és még 20 percet sütjük.
5. A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot, hagyjuk összeesni. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A krumplit leszűrjük, a spenóthoz keverjük. A húst felszeleteljük, a spenóttal körítve tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal


Tipp: A húst tálalhatjuk hidegen is. Kitűnő szendvicsre, hidegtálakra. Salátákkal is nagyon finom. Igazi vendégváró fogás!



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár