TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Burgonyalepények almapürével

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek. liszt
3 tojás
olaj a sütéshez
Az almapüréhez:
1 kg alma
1 citrom leve
3 ek. cukor

Elkészítés:
1. A püréhez az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát apróra összevágjuk, és a cukorral meg a citromlével 20 percen át főzzük, amíg pürés lesz. Levesszük a tűzről.
2. Amíg az alma fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát gorombára, a hagymát finomra reszeljük, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, csipetnyi sót és a tojásokat.
3. A masszából forró serpenyőben, kevés olajon, kanálnyi lepényeket sütünk. A kész lepényeket tányérra tesszük, és az almapürével kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 620 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár