TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A húsvéti sonkát akár töltve is tálalhatjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
1 db főtt füstölt kötözött sonka
A töltelékhez:
2 szál zellerszár
2 db újhagyma
1 db sárga vagy piros kaliforniai paprika
10 dkg bacon
A mázhoz:
Fél dl olívaolaj
2 ek balzsamecetkrém
1 ek. magos mustár
1 ek. méz
3 db szegfűszeg

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A bacont csíkokra vágjuk, megpirítjuk. A sonkát kettévágjuk, belsejét kissé kikaparjuk-kivágjuk, hogy üreges legyen.
2. A zöldségeket beletöltjük a sonka közepébe, rászórjuk a sült bacon kockákat is. Kötöző vagy erősebb cérna segítségével összeerősítjük a két fél töltött sonkát.
3. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A máz hozzávalóit kikeverjük, és bekenjük vele a sonkát. A sütőben kb. egy órát sütjük. Salátával tálaljuk.


Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 620 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár