TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Megfilmesítik Jonas Salk amerikai orvos, feltaláló életét. A Splendid Solution című film főszerepében Jeremy Irons lesz látható - közölte a Variety magazin.

Alig van aktuálisabb történet, mint Salké, aki meg akarta menteni a világot egy pusztító járványtól - írták közleményükben Shawn Levy és Dan Levine producerek.
Salk fejlesztette ki az 1950-es években az eljárást, amellyel tenyésztett és elölt poliovírusból nyerte ki az oltóanyagot. A gyermekbénulás akkoriban világszerte több millió embert ölt meg, vagy láncolta őket életük végéig vastüdőhöz vagy járássegítő eszközökhöz.
Az oltóanyagot a kutatóorvos 1952-ben magán és családján tesztelte. Neki köszönhető a járványos gyermekbénulás szinte teljes eltűnése.
A film alapját Jeffrey Kluger amerikai újságíró azonos című 2004-es bestsellere adja. Kluger korábbi, Lost Moon című kötete alapján forgatta Ron Howard az Apollo 13 című nagysikerű drámát.
A 72 éves Jeremy Irons látható jelenleg a hat Oscar-díjra jelölt A chicagói 7-ek tárgyalása című filmben. Ősszel Emmy-díjat kapott az Utódlás című sorozatban nyújtott alakításáért.Forrás: MTI
Kép: wikipedia/Jeremy Irons