TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Így szabadulhat meg a húsvéti maradékoktól!

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya
2 ek. ecet
1 ek. cukor
1 kicsi pritamin paprika
10 dkg szárzeller
10 dkg újhagyma (vagy lila hagyma)
10 dkg főtt sonka
5 főtt kemény tojás
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 ek. mustár
1 fej saláta

Elkészítés:
1. A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd a burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Az ecetben elkeverjük a cukrot, csipetnyi sóval és 4-5 evőkanál vízzel összedolgozzuk. Ráöntjük a burgonyára, félretesszük 1-2 órára pihenni, de hűtőbe is tehetjük akár egy éjszakára.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát vékony csíkokra a zellert szeletekre, a hagymát vékony fél karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk, és kb. 20 percre félretesszük. A sonkát csíkokra szeljük, serpenyőben kissé megpirítjuk. A tojást meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.
3. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral, és sóval, borssal. Belekeverjük a zöldségeket, 4 tojást, a sonkát.
4. A burgonyáról leöntjük a levet, és félretesszük. A burgonya felét óvatos mozdulatokkal a zöldségekhez keverjük. Ha nem elég szaftos, teszünk hozzá a félretett salátaléből.
5. Tálaláskor a salátaleveleket megmossuk, lerázzuk, összetépkedjük, majd ráhalmozzuk a burgonyasalátát. Tetejére reszeljük a maradék főtt tojást.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 565 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár