TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütés nélkül is tökéletes süti!

Hozzávalók kb. 50 szelethez:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 ek. kakaópor
3 ek. baracklekvár
5 dkg vaj
5 ek. porcukor
1 ek. rum
kb. 3 dl tej
A krémhez:
3 ek. liszt
3 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
1 cs. vaníliás cukor
5 ek. porcukor
5 dkg vaj
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 mk. olaj


Elkészítés
1. Elkészítjük a krémet. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat és a kókuszreszelék másik felét. Simára keverjük.
2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Három részre osztjuk, majd porcukorral megszórt deszkán 20x30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
3. Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot. Ezután következik a krém másik fele, végül a harmadik lappal befedjük.
4. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen. Kockákra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 98 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár